Pierwszy regularny nocny market we Wrocławiu

Realizacja: Sierpień 2017 – obecnie

Wyzwanie

W 2017 roku wsparliśmy otwarcie pierwszego nocnego marketu we Wrocławiu i po dziś kontynuujemy tę współpracę przygotowując się do już III wspólnego sezonu. Razem z organizatorami, zaprosiliśmy najbardziej odważne restauracje, kreatywne indywidualne inicjatywy i sztosowe food trucki z całej Polski, żeby razem karmić foodies i dobrze się bawić.

Rozwiązanie

Gastro Nocki to wyjątkowe wydarzenie, które sezonowo odkrywając przestrzenie Wrocławia wprowadza na wyższe poziom spotkania pod gołym niebem i streetfoodowe! Tam gdzie kiedyś stały wagony, puste przestrzenie, nieużytki, dzisiaj cyklicznie spotykają się ludzie jedząc, rozmwiając, tańcząc, poznając nowych znajomych i budując nowe przyjaźnie.

Kluczem jest selekcja!

Foodtrucki, pop-up’y i inne streetfoodowe punkty serwujące swoje specjały na Gastro Nockach są starannie dobierane nie tylko pod kątem jak znany jest brand, ale przede wszystkim swojej jakości i niepowtarzalności konceptu. Wszyscy partnerzy wydarzenia tacy właśnie są – nie tylko można o nich powiedzieć „wstydu nie ma”, ale ze świętym spokojem przyjść i znaleźć coś naprawdę wyjątkowego, co trafi we wszystkie gastronomiczne gusta.

Ludzie z pasją!

Podstawą każdego wydarzenia są ludzie. Śmiało możemy powiedzieć, że Gastro Nocki to kumulacja pasji, zaangażowani i doświadczenia całej ekipy organizatorów, którzy stworzyli przestrzeń od siebie dla takich jak oni sami, czyli otwartych, towarzyskich, ciekawych świata i zakręconych na punkcie dobrego jedzenia.

gastronocki_ekipa

Letni noce rządzi się swoimi prawami. I eventami.

Nie samym jedzeniem człowiek żyje, dlatego Gastro Nocki to również bogaty program wydarzeń towarzyszących. W każdym z sezonów, przestrzeń nocnego marketu staje się także miejscem organizacji targów, warsztatów, spotkań, wykładów, koncertów i imprez. Dzięki bliskiej współpracy z wieloma organizacjami udało się umieścić Gastro Nocki na planach i mapach takich wydarzeń jak kultowe już WROsound czy Światowy Dzień Jazzu. Dzięki takim wydarzeniom i współpracą z komórkami miasta, Wrocław wieczorami ożywa energią niczym największe europejskie metropolie.

Dla kogo to wszystko?

Dla wszystkich!

Kluczem wydarzenia jest jego formuła – cykliczne, co tygodniowe, weekendowe spotkania z różnego rodzaju kuchniami całego świata, z jednej strony nie pozwalają się znudzić, a z drugiej przyzwyczajają do regularności. Dzięki takiemu rozwiązaniu, mieszkańcy Wrocławia razem z najbliższymi mogą planować swój wolny czas w około spotkań właśnie na terenie centrum wydarzań Gastro Nocek. Brak selekcji, płatnych wejściówek, dresscode’u i niezobowiązująca atmosfera przekonały do siebie jednak nie tylko młodych ludzi, którzy są złaknieni świata i przygód. Na teren spotkań gastronomicznych pop-up’ów przychodzą też ludzie w średnim wieku, a nawet seniorzy odkrywając zalety współczesnych miast.

Co na to mieszkańcy miasta?

Ponad 90% z kilkudziesięciu tysięcy wrocławian, którzy odwiedzili Gastro Nockiw 2017 i 2018, bardzo pozytywnie ocenili całe przedsięwzięcie. To jasny sygnał, że takie przestrzenie są potrzebne miastu i mieszkańcom.

…czyli plan na 2019 rok!  Nowe epickie lokacje, tony pysznego street foodu, rzeka napojów wyskokowych i dyskoteki pod gwiazdami takie, jakie wszyscy kochają najbardziej. 💖

Cześć! ✦ Po primo: poznajcie Krokieta. Prawda, że super ziomek?✦ Po secundo: łapcie pierwszy sneak peek naszego...

Opublikowany przez Gastro Nocki Wtorek, 19 marca 2019

Tak, tak, warto zapisać już teraz, bo zapowiada się prawdziwe bicie rekordu świata w obżeraniu się, popijaniu i tańczeniu pod gwiazdami 💖

Opublikowany przez Gastro Nocki Poniedziałek, 11 marca 2019

Życzymy Wam kochane kobiety, żebyście jak najczęściej osiągały stan Zen 😘 ☯️☯️☯️

Opublikowany przez Gastro Nocki Piątek, 8 marca 2019

Jedzenie, picie i fajne życie we Wrocławiu - tak z grubsza przedstawia się nasz plan na sezon 2019 😇 Nowe epickie...

Opublikowany przez Gastro Nocki Środa, 6 marca 2019
Rezultat

Czy Gastro Nocki osiągnęły sukces? Patrząc na zadowolone twarze jedzących foodies czy rozmawiające i śmiejące się setki osób w gronie przyjaciół i rodziny musimy powiedzieć, że tak! Ponad 50 restauracji i foodtruck’ów w każdym sezonie z kuchnią z najróżniejszych zakątków świata i dziesiątki tysięcy Gości pokazują, że warto nie tylko otwierać nowe lokale, ale tworzyć też oddolne, gastronomiczno-rozrywkowe inicjatywy!

+ 0

odwiedzających

+ 0

osób do których dotarły reklamy wydarzenia

+ 0

fanów na Facebook'u

+ 0%

pozytywnych opinii

Sprawdź, jak możemy pomóc w rozwoju Twojego biznesu!

Napisz do nas